Algemene informatie KCM 2016

Kampioenschapsclubmatch Flatcoated Retriever Club op zondag 8 mei 2016

Op zondag 8 mei 2016, de zondag na Hemelvaartsdag, vindt de Kampioenschapsclubmatch plaats.
De keurmeesters zijn bekend. De organisatie van de KCM 2016 bestaat uit een aantal personen met als contactpersonen Henny de Nijs en Joke van der Leek.  
Voor 2016 is weer gekozen voor de locatie KC Pampus, Weteringweg 2, 1358 AK Almere, Tel. 036 5384397. 

De keurmeesters zijn: Mevrouw Anette Nielsen, Mevrouw Yvonne Jaussi en Mevrouw Mandy Romeo Dieste.
In Koerier 2016 - 1 stellen zij zich voor.

Inschrijving
De inschrijving is open vanaf 1 februari 2016 en sluit definitief op 17 april 2016. Het is  alleen mogelijk online in te schrijven. Via de site van de FRC, onder het kopje KCM 2016 (AGENDA/KCM NIEUWS/ Inschrijving KCM 2016) vindt u een link naar de online inschrijving met een toelichting.  
Wilt u bij de online inschrijving de gegevens van uzelf (NAW-gegevens) en de titels en de naam van uw Flatcoat juist vermelden! De Nederlandse en internationale titel gescheiden van de andere titels. Als u online heeft ingeschreven krijgt u een 'volgnummer' van de inschrijving.  U kunt dan het  bewijs van de titels en/of de gebruikshondenverklaring  onder vermelding van dit volgnummer  gescand mailen  naar: kcm2016@frc-nl.com  
Mocht het scannen hiervan niet lukken, dan kunt u deze formulieren sturen naar: Gert Schoneveld, Aroe-hof 13, 2905 SW  Capelle aan den IJssel.

Na uw online –inschrijving ontvangt u een e-mail waarin is aangegeven wat u online heeft ingevuld.

De inschrijfgelden zijn als volgt vast gesteld:
Inschrijfgeld per hond                       €      40.-
Inschrijfgeld puppy/baby                   €      30.-
Elke 5de hond van dezelfde eigenaar is gratis, dit wordt achteraf verrekend door de penningmeester.

De exposanten dienen gelijktijdig met de online inschrijving het inschrijfgeld over maken en de buitenlandse exposanten dienen het totale bedrag over te boeken op IBAN nr.: NL42RABO 0179 5850 02  t.n.v. Flatcoated Retriever Club o.v.v. KCM 2016 en de naam van uw Flatcoat(s).

Bij het inschrijfformulier zal de wijze van betalen ook vermeld worden.

Evenals voorgaande jaren vragen wij u om een vrijwillige bijdrage in de kosten van de extra activiteiten en de aanschaf van de bekers voor KCM 2016. Bij de inschrijving online kunt u deze bijdrage invullen. Een vermelding van uw bijdrage komt in de catalogus van de KCM 2016.

U kunt ook inschrijven voor de barbecue. Deze vindt plaats na de eindkeuring om ongeveer 17.00 uur. Als u mee wilt barbecueën dan kunt u het aantal personen aangeven bij uw online inschrijving. De kosten zijn  € 15,00 per persoon.  

 

De indeling in klassen
U kunt uw Flatcoat voor één van de onderstaande 9 klassen inschrijven. Uw Flatcoat  dient op de dag van de Kampioenschaps-clubmatch de leeftijd bereikt te hebben van de voor die klas aangegeven leeftijd.

 

1. Jongste Puppyklas                van 4 tot  6 maanden

2. Puppyklas                                van 6 tot  9 maanden

3. Jeugdklas                                van 9 tot 18 maanden

4.Jongehondenklas                   van 15 tot 24 maanden

5. Openklas                                 vanaf 15 maanden

6. Fokkersklas                            vanaf 9 maanden. (Gefokt door de eigenaar)

7. Gebruikshondenklas            vanaf 15 maanden (NB: kopie verklaring R .v. B. gescand meesturen met uw online-inschrijving zie aanwijzing hierboven)

8. Kampioensklas                     vanaf 15 maanden (NB: kopie verklaring R. v. B. gescand meesturen met uw online-inschrijving zie  aanwijzing hierboven)

9. Veteranenklas                        vanaf 8 jaar

 

Indien uw Flatcoat is ingeschreven in één van de bovenstaande 9 individuele klassen, dan kunt  u deze ook gratis inschrijven voor een van de 3 groepsklassen:

 

10. Koppelklas                           Flatcoat reu en teef van dezelfde eigenaar

11. Fokkerijklas                          min.3 en max.5 Flatcoats van dezelfde fokker/mogelijk verschillende eigenaren

12. Nakomelingenklas             reu of teef met minimaal 3en maximaal 5 eerste generatie nakomelingen

 

De Flatcoats die meedoen in de Jongste Puppyklas- en Puppyklas dingen niet mee in de eindkeuring naar het CAC en naar de titel“Clubwinnaar 2016”.

De verkiezing van de “Beste Puppy” uit de beste puppy reu en teef  is in de erering.
Evenals de “Beste Jongste Puppy” uit de beste Jongste Puppy reu en teef.

Alle exposanten en bezoekers met een hond dienen het vaccinatieboekje te kunnen tonen. De buitenlandse exposanten dienen het bewijs van de rabiës vaccinatie te tonen bij entree.

Locatie en parkeren
Er is op loopafstand van de ingang van het terrein van KC Pampus voldoende parkeerruimte. Voor exposanten die de dag ervoor willen komen zijn er overnachtingsmogelijkheden op campings en hotels in de buurt van Almere.

Route beschrijving
Vanaf de A6 is het afslag 5 en onderaan de afslag richting Almere-Stad (N305); zie vervolg hieronder.
Vanaf de A27 is het afslag 36 en onderaan de afslag richting Almere-Stad (N305), na viaduct onder de A6, zie vervolg hieronder.

Vervolg: Bij het eerste stoplicht rechtsaf  (Strubbenweg). Bij de rotonde 1e afslag  (nog steeds De Strubbenweg). De Strubbenweg maakt een bocht naar links en loopt dan  parallel aan de A6. Aan het eind, bij een T-splitsing vlak voor het water,  rechtsaf de Verlaatweg op. Die gaat onder de rijksweg(A6) door. Vervolgens eerste straat rechts ( Weteringweg). Hier bevindt zich het KC Pampus terrein. De parkeermogelijkheden zijn aangegeven.    

Keuringen
De keuringen vangen aan om 10.00 uur. Het terrein is open vanaf  8.30 uur. De opening van de Kampioenschapsclubmatch is om 9.30 uur door de voorzitter. Tijdens de middagpauze is er gelegenheid om gezamenlijk te lunchen.

Standhouders, apporteerproeven en andere activiteiten
Onze eigen FRC-winkel is aanwezig en een groot aantal andere standjes met van alles voor uw Flatcoat en voor uzelf. Op een deel van het terrein zijn de ringen uitgezet en op een ander deel is ruimte voor de apporteerproeven van onze jachtcommissie.

 

Aanmelden voor hulp bij opbouwen en opruimen
Veel handen maken licht werk. Bij de inrichting van het terrein van de Kampioenschapsclubmatch op zaterdag 7 mei 2016 en op de dag zelf 8 mei 2016 zijn veel handen nodig om de organisatie in goede banen te leiden.
Zijn er leden die kunnen helpen bij de inrichting van het terrein op zaterdag of bij allerlei werkzaamheden op zondag? 
Zo ja, meldt u dan aan op hdenijs@frc-nl.com.

 

Tot slot

De ervaring heeft geleerd dat mensen zich pas op het laatste moment inschrijven. In verband met de verwerking van gegevens is het belangrijk dat u zich tijdig inschrijft!! 

De organisatie van KCM 2016 verwacht dat het voor u – als exposant en bezoeker - ook dit jaar weer een hele mooie Kampioenschapsclubmatch zal worden. Meestal is het goed weer, maar het is verstandig om regenkleding bij de hand te hebben.

Namens de werkgroep KCM 2016,
Het bestuur

Voor het inschrijven klikt u hier.