Champions Trophy 2015

Voorbeeld foto

Welke Flatcoats gaan naar de Champions Trophy

De intentie van de FRC was en is om de best werkende Flatcoated Retrievers voor te dragen voor de Champions Trophy (CT). Indertijd is bepaald dat de Nimrod en de BKB de evenementen zijn waar combinaties zich voor de CT kunnen plaatsen. In ons voornemen (de tekst die op de website is geplaatst) is impliciet uitgegaan van het feit dat, indien er Flatcoats zouden worden uitgenodigd voor de Nimrod, zij ook zouden worden afgevaardigd  voor de CT. De formulering “en hebben meegedaan” bleek een hoogst ongelukkige. Er is niet stilgestaan bij de overweging en de mogelijkheid dat iemand ook zou kunnen besluiten om de uitnodiging niet aan te nemen.

In de afgelopen week heeft de JC daarom een evaluatie gedaan om te bepalen welke flatcoats een constant en hoog niveau hebben laten zien met als doel om uitnodiging voor de CT te motiveren. In de evaluatie zijn meegenomen:

  1. Voor de Nimrod: resultaten op MAP’s, uitnodiging voor de Nimrod (puntenaantal, plaatsingsnummer), resultaten op de Nimrod
  2. Voor de BKB: resultaten op FRC evenementen, resultaten op de BKB

 

Hiermee komen we tot de volgende uitnodigingen en motivatie:

  1. Willy Walbeek. Zij had zich als 2e flatcoat geplaatst (22e combinatie) voor de Nimrod. Willy heeft aan de Nimrod meegedaan en is 4e geworden. Overigens met een hoger aantal punten dan nummer drie. Willy heeft de BKB gewonnen.
  2. Cees Deelman. Cees was als 1e flatcoat uitgenodigd voor de Nimrod. Cees heeft zeer hoge resultaten resultaten gehaald op MAP’s (waaronder een 1e plaats en drie keer de 2e plaats). Cees heeft de uitnodiging voor de Nimrod niet aangenomen, omdat hij van mening is dat zijn hond nog (te) jong is. Immers, je mag maar 1x in een hondenleven meedoen aan de Nimrod. Dit is – naar ons idee - een wijs en te respecteren besluit. Op de BKB heeft Cees zijn hond teruggetrokken in verband met een blessure. Dit is een begrijpelijk en sportief besluit.
  3. Hans Monteau, 2e plaats op BKB met 273/400 punten.
  4. Marian Niholt, 3e plaats op BKB met 236/400 punten.
  5. Saskia de Kort, 4e plaats op BKB met 170/400 punten.

In geval een combinatie niet kan/wil meedoen aan de CT zullen we Anita Ruigrok voordragen. Anita was 5e op de BKB met 125/400 punten.