De deelnemers BKB 2015 stellen zich voor "wie is wie

FRC-BKB2015

 

De Deelnemers BKB 2015 Stellen zich voor:

 

Maaike Kort met Casblaidd Lollypop “Abby”

Abby is van mijn moeder, maar toen mijn moeder in september 2012 ziek werd en niet meer kon werken en wandelen met de honden, hebben we na lang nadenken besloten dat Abby bij mij zou komen wonen en dat ik de training zou overnemen. Kerst 2012 kwam Abby bij mij en begin 2013 ben ik met haar gaan trainen. Het klikte, hoewel we nog behoorlijk aan elkaar moesten wennen. Onze eerste workingtest in april 2013 in de B1-klasse leverde een eerste prijs op. In juli gingen we voor het eerst op voor de A en we haalden een KNJV A-diploma met een derde prijs. In november liepen we onze eerste A-workingtest, die ze haalde met een mooie zesde plaats. Dat laatste leverde haar haar eerste BKB-kwalificatie op.

Begin 2014 haalde Abby wederom haar WT A-certificaat bij de FRC en daarmee haar tweede BKB-kwalificatie. Ook het tweede KNJV A-diploma lukte, dus we gingen de MAP’s in. Jeetje, zelfs daar deed ze het goed. Op haar eerste MAP-A sleepte ze gelijk een derde prijs in de wacht! Wat een knap wijfie toch, die Abs!

In 2015 wilde ik heel graag nog met Abby op A-niveau werken, maar alle emoties van het ziek zijn en uiteindelijk het overlijden van mijn moeder in november 2014, hadden ook hun uitwerking op onze honden…. Onze eerste A-workingtest leverde nog een prachtige eerste prijs op en daarmee Abby’s derde BKB-kwalificatie. Maar hierna ging het werken met Abby in een neerwaartse spiraal… Ik had ons ingeschreven voor vijf A-MAP’s, maar heb na de eerste MAP besloten om enkel nog de FRC MAP te doen en de rest af te zeggen. Abby maakte mij heel duidelijk dat zij geen plezier meer beleefde aan die proeven… .

Wel gingen we weer mee op de fazantenjacht dit najaar en daar kwam ze helemaal tot leven, wat een drive en wat een plezier voor het echte werk! Jeetje, wat genoten we saampjes weer! Dwars door de bramen liep ze haar poten en ogen kapot om die aangeschoten fazant te halen die zich daar gedrukt hield. Het deerde haar niks, werken wilde ze!

En toen viel de uitnodiging voor de BKB in de bus. Wat zouden we doen? Na lang nadenken toch besloten om te gaan en er een mooie dag van te maken. We staan daar naast haar trainingsmaatje Fee, die na de BKB ook “met pensioen” zal gaan en er staan zoveel mensen die ons de afgelopen jaren gesteund hebben. Of Abby en ik mooi werk zullen laten zien? Ik weet het niet. Ik hoop uiteraard dat er nog een glimp van haar talent zal doorschemeren, maar voor mij heeft ze allang bewezen dat ze over de juiste werk-genen beschikt, dus ook al worden we laatste, ik ben evengoed trots op mijn moeders hondje!

Ik wens alle deelnemers een mooie dag toe!


Mimi Kolner met Duke's of Pirepride Night Charming “Nighty”

Best trots ben ik dat we wederom zijn gekwalificeerd om deel te nemen aan de BKB.

 

Deze keer zijn we uitgenodigd met Nighty, Duke's of Pirepride Night Charming, dochter van Orange, Duke's of Pirepride Orange Power. Ook met Orange hebben we 3 keer deelgenomen aan de BKB. Voor Nighty is dit de 2de uitnodiging, haar eerste keer moesten we vanwege loopsheid afzeggen. 

Ik hoop dat net als voorgaande jaren het weer een gezellige en sportieve dag zal worden en wens de organisatie, keurmeesters, helpers en deelnemers heel veel plezier en een succesvolle dag toe.

Mimi Kolner met Nighty.


Hans Monteau met Quiet Woods Xymphony Chaplin

Afgelopen woensdag avond (04-11-’15) weer die mooie uitnodiging, en dit is dan toch al de 5de X dat we deze eervolle uitnodiging ontvangen. Dit houd dan ook wel in dat Chaplin niet zo heel jong meer is. Hij is inmiddels 9.5 jaar.

Dit is wel de 1ste X dat ik toch wel twijfel  over onze deelname. Het is niet dat Chaplin er geen zin meer in zou hebben maar we kunnen toch wel merken dat de jaren (en blessures in eerdere jaren) gaan tellen. Juist de dagen voor de uitnodiging liep hij bij uitsturen meer te hobbelen dan dat hij z’n kenmerkende turbo kon aanzetten.

 Echter een paar uur voor dat de uitnodiging binnen viel liet hij weer wel zien vol gas en vol power voor een blind te kunnen gaan….

 

Ik ben er trots op dat hij het werken nog altijd heel leuk vindt en daarbij het gegeven dat hij er nog altijd top uitziet,  hebben mij toch doen besluiten op de uitnodiging in te gaan. 

We gaan er nog een keer van genieten en we zien wel hoever we komen. Ook voor de andere deelnemers, veel plezier. We gaan er weer een mooie dag van maken.


Marian Nihot met Cute Fairy of the Brightly Dunes “Fee”

 

Samen met Fee ben ik voor de 4e keer uitgenodigd voor deelname aan de BKB.
In het voorjaar hebben wij ons op de WT in Bergschenhoek, waar wij 2e zijn geworden,  geplaatst.
Omdat Fee in oktober al 9 jaar is geworden hebben wij besloten dat deze BKB de laatste wedstrijd voor ons is.
Mocht Fee eind volgend jaar nog in goede gezondheid zijn, dan gaan wij zeker nog een keer meedoen aan een VUT wedstrijd.
Wij wensen iedereen een mooie en sportieve wedstrijd.
Tot 22 november !!


Marian Nihot en Fee (Cute Fairy of the Brightly Dunes)


Anita Ruigrok met Smooth Operators Easy Black Power

Met Sasha heb ik in 2013 en 2014 ook al de uitnodiging ontvangen om aan de BKB deel te nemen, toch wordt dit pas de 1e keer dat ik daar met haar zal staan.

Sasha is niet mijn eerste zelf gefokte flatcoat die voor de BKB wordt uitgenodigd. Voor de 1e BKB in 2011 werd haar halfzusje Senna uitgenodigd maar ook daar konden we niet mee doen omdat Senna drachtig was. In 2014 werden Sasha en haar nicht Hilly beide uitgenodigd.

Sasha is een hele fijne en makkelijke hond om mee te werken, op jonge leeftijd kwam ze op hoog niveau, ze kan goed verleidingen weerstaan en is heel goed dirigeerbaar, ze is alleen niet super snel. Ze haalde met net 2 jaar haar eerste twee A- certificaten met een 2e en 1e plaats. Daarna in de winter haar eerste Franse veldwedstrijden met 1U, 1U CACT, 2U res. CACT, en 3U. Ook haalde ze de Franse werk titel Trialer 2011 en de Belgische kampioenstitel (show met werkkwalificatie).

Er volgden nog meer leuke resultaten maar door een trauma raakten we op wedstrijden behoorlijk “gehandicapt” zodat we een flinke stap terug hebben gedaan. Ondanks dit heeft Sasha zich alweer geplaatst voor de BKB dit jaar door een gedeelde  3e plaats op de WT in Bergschenhoek én een 3e plaats op de WT in Oldenzaal. We zullen zien wat het ons gaat brengen.

We wensen iedereen een mooie en gezellige dag met mooi hondenwerk.

 


Anita Ruigrok met Smooth Operators Black Ambition

Hilly is niet mijn eerste zelf gefokte flatcoat die wordt uitgenodigd voor de BKB,  ook haar tantes Senna, en Sasha zelfs al 3 keer, kregen deze uitnodiging.

Hilly is in allerlei opzichten een heerlijk hondje, een knuffelkont met een super uiterlijk en veel werkpassie en snelheid, zo moeder zo dochter. Wat werken betreft is ze nog lang niet op haar top, er is nog veel te leren en in goede banen te leiden. Van jongs af aan mooie resultaten oa 2e plaats op de PJP-B en afgelopen seizoen 2 KNJV-A’s gehaald en gelijk haar eerste MAP-A binnen. Ze laat regelmatig heel mooi werk zien.

Voor Hilly is dit de 2e keer dat ze is uitgenodigd.                                          

Ze heeft zich geplaatst voor de BKB 2015 op de WT in Bergschenhoek, op de KNJV proef in Oldenzaal met een 2e prijs én op de WT  in Oldenzaal.

We wensen iedereen veel succes en een sportieve, gezellige dag en we hopen mooi hondenwerk te (laten) zien.

 


Cees Deelman met French Quarter Friend"s Baronne Charlotte

Volgt

 


Gon Drukker-De Haan met Conover's Xtra Refine

We zijn van ver gekomen, mijn hond Duyf en ik. Eigenlijk kon ze alles, maar haar temperament racete voor ons uit! Een Formule 1-Duyf, die snel haar kop kan verliezen. Ook nu ze 6 1/2 jaar oud is.

Mijn trainer Willy Walbeek heeft ons gevormd. Zij weet zoveel van Flatcoats en de werkende jachthond. Willy blijft me verrassen met haar wijsheid en scherpe blik.

Elian Hattinga inspireert me. Zij weekte me los van vele oude,beperkende denkbeelden.

En nu mogen we meedoen aan de BKB. Ter ere van Ben Koolen, ter ere van het eerlijke Flatcoatwerk dat hij ambieerde. 

Een saluut aan een bijzondere man!

Gonne Drukker