Gonne met Duyf naar de Nimrod

Aankomende maandag treedt Gonne Drukker aan tijdens de Nimrod met haar Flatcoated Retriever Duyf (Convers Xtra Refine).

Elian Hattinga van 't Sant ging jaren geleden met Gonne mee naar Zweden om te kijken of er in het nest van moeder Xtra een geschikte pup voor haar bij zat.
Elian vertelt in haar verhaal over de Champions Trophy 2018 :
"Het was vanaf de eerste dag gelukkige match. Naarmate de jaren vorderden, groeide mijn bewondering voor Gonne. Om zo'n passievolle hond in het wedstrijdgareel te krijgen, valt echt niet mee. Je moet van heel lange adem zijn en een goede conditie hebben om met alleen 'Zeg, kom jij eens eventjes hier', zoals Gonne deed, ervoor te zorgen dat je hond niet straal door de zitfluit heen loopt in de volle overtuiging dat ze echt wel zelf die dummy kan vinden".
Gonne: "Duyf is mijn meest passievolle hond tot nu toe. Mijn Formule 1- Duyf was voor mij twee maten te groot. Druk uitoefenen om haar rustig te krijgen en te laten luisteren had een averechts effect. De sleutel lag en ligt in een samenwerking die de hond iets oplevert".

Gonne en Duyf waren afgelopen februari op de Champions Trophy heel succesvol.
Elian over hun prestaties:" Alles was nu binnen. Duyf had daarbij prachtig, stijlvol werk laten zien. Vrij en vrolijk, zonder enige aarzeling; 100% geconcentreerd en gemotiveerd. En daarbij liep ze, met haar op een week na 9 jaar, op topsnelheid; harder dan menig veel jongere hond. En Gonne had zo mooi voorgejaagd! Rustig en vertrouwend op haar hond. Dat laatste blijkt altijd weer moeilijk te zijn voor een perfectionist, die graag zelf de touwtjes in handen houdt. Dus ik vond dat echt klasse! Hoewel Gonne, bescheiden en kritisch als ze is over de prestaties van haarzelf en Duyf, nu wist dat ze bij de eerste zeven zat die alles binnen hadden, geloofde ze tijdens de prijsuitreiking niet dat ze echt hoog geëindigd zou zijn. De tweede plaats stuitte op ongeloof bij haar. Niet bij mij. Ik weet hoe goed Duyf is. En net als haar trainer Willy Walbeek en haar trainingsmaatje Anita Ruigrok, weet ik al lang dat Gonne daar thuis hoort; daar bovenin de top twintig waarvan er maar liefst negen op de Nimrod hadden gestaan".

De Nimrod, de betekenis van deze naam "een geweldige jager, door niemand overtroffen", zegt genoeg. De wedstrijd waar de meest succesvolle honden van het seizoen tegen elkaar uitkomen. De wedstrijd vindt plaats aanstaande maandag op het terrein van kasteel Doorwerth. Opening is om 8.00 uur en om 9.00 uur starten de proeven.

Wij wensen Gonne en Duyf veel plezier en succes.