Installatie nieuwe JC en WT Bergschenhoek

De FRC heeft een nieuwe Jachtcommissie!

In 2016 heeft de toenmalige Jachtcommissie (JC) besloten om te stoppen. De redenen daarvoor gaan we niet meer herhalen. Er viel natuurlijk een gat in één van de belangrijkste onderdelen van de FRC. De organisatie van de jachtactiviteiten viel daarmee stil. Een aantal activiteiten zijn afgelast. Gelukkig zijn de SJP en de MAP nog wel georganiseerd, met de uitdrukkelijke dank aan de mensen die zich daarvoor hebben ingezet.

Natuurlijk was het een belangrijke uitdaging van de FRC om een nieuwe JC te formeren. We zijn niet meteen een zoektocht begonnen en gaan adverteren, maar hebben als eerste een poging gewaagd om een team bij elkaar te krijgen om de BKB te organiseren. Dat is gelukt en dat heeft geresulteerd in prima verlopen BKB op 15 januari bij “de Waltakke” in Lochem. Een evenement waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.

Na afloop hebben we met het BKB team een evaluatie gehouden en hebben we ook besproken wie in een nieuw te vormen JC zitting zou willen nemen. Voorlopig noemen we het nog even de Interim JC trouwens. Daar kwamen een mooi aantal positieve reacties op. Na nog wat aanvullende gesprekken hebben we nu weer een Jachtcommissie met een groep enthousiaste en ervaren voorjagers.

De nieuwe Jachtcommissie bestaat uit;

  • Ditmar Duinkerken
  • Joop Engelen
  • Rob Laman
  • Hans Monteau
  • Herma Ordelman
  • Henry Scheurink
  • Jacques Stadhouder

Ditmar zal vanuit de JC de communicatie met het bestuur verzorgen.

Activiteiten van de JC

De eerste activiteit die door de nieuwe JC wordt georganiseerd is de Working Test in Bergschenhoek. Deze wedstrijd wordt georganiseerd op 15 april. Op deze Working Test waarop meervoudig proeven met Dummies worden uitgezet, kunnen 90 honden deelnemen. De inschrijving voor deze proef staat inmiddels open. Inschrijven kan dan via de volgende link http://www.inschrijven-frc.nl/index.php?lang=NL

De agenda voor de overige evenementen van de JC in 2017 is als volgt:

 

 

Datum

Evenement

Locatie

15 april

WT Working Test

Bergschenhoek

28 mei

CDD Clubdiplomadag op C niveau

Lelystad (tijdens de KCM)

20 augustus

Nog te bepalen

 

10 september

SJP Standaard Jachthonden Proef

Oldenzaal

24 september

MAP Meervoudige Apporteer Proef

Oldenzaal

14 oktober

Nog te bepalen

 

5 november

WT Working Test

Oldenzaal