Ons ras vertegenwoordigd op de Nimrod door Anita Ruigrok

Nimrod2016-anitaruigrok

Flatcoated Retriever Smooth Operators Black Ambition naar de Nimrod 2016 (voorjager Anita Ruigrok).

(Hieronder een korte introductie van Anita Ruigrok over haar deelname aan de Nimrod van 14 november 2016.
Bron: NimrodNederland.nl / http://www.nimrodnederland.nl/smooth-operators-black-ambition 
Met goedkeuring van NimrodNederland voor overname tekst.)

"Een hobby met een vakantiegevoel"

In 2001 kwam mijn eerste flatcoat pup in huis en vanaf 2005 fokte ik af en toe een nest waaruit ik een pup aan hield.

Hilly werd in 2010 geboren in een nest van 12 behoorlijk passievolle hondjes. Zij bleek een fijne en ook mooie en zeer aanhankelijke hond met veel werkpassie en snelheid en ik heb mijn best gedaan dat in goede banen te leiden. Dat is nog steeds niet altijd makkelijk van wege een stuk flatcoat-eigenwijsheid maar ik probeer met haar op een natuurlijke manier samen te werken en een team te zijn. Dit leidt soms tot handenwringen en soms tot prachtige resultaten, het gaat steeds beter. Ook ik leer nog steeds, iedere hond heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing.

Al jaren train ik niet meer in groepsverband maar met diverse trainingsmaatjes omdat ik meerdere honden voorjaag, dit is voor mij het meest praktisch. Het leidde tot mooie resultaten op hoog niveau met bijna al mijn honden.

Sinds vier jaar heb ik een nieuwe levenspartner, Kees, tevens voorjager van toentertijd twee goldens en nu van onze flatcoat Linn. Dit bracht naast de liefde en meer positiviteit, door de verhuizing ook uitdunning van mijn trainingsmaatjes. Maar samen met Kees trainen we wekelijks met veel plezier met een aantal van onze honden.

Het buiten zijn en trainen geeft me een soort vakantie gevoel en met een gelijk gestemd trainingsmaatje van het zelfde level en grotendeels dezelfde instelling is het fijn werken, bedankt Gonne.

De Nimrod is voor mij nooit een doel geweest, grappig, we staan hier “toevallig”. Vorig jaar haalde Hilly haar twee SJP A’s en die ene MAP waar ik haar voor had in geschreven.. Dit jaar had ik voor meer proeven ingeschreven i.v.m. overinschrijving. Het doel was wat mooie MAP-A’s te halen, leuk voor haar CV. De prachtige resultaten leverden ons de uitnodiging op voor de Nimrod.

We wensen iedereen veel succes en een sportieve, gezellige dag en we hopen mooie hondenwerk te (laten) zien.
Anita Ruigrok.

 

Er is een mogelijkheid/gastenboek om Anita met HIlly succes te wensen. Ga hiervoor naar deze website: https://nimrod2016anitaruigrok.wordpress.com/