Overlijden Henny Hertsenberg

Henny Hertsenberg

Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van Henny Hertsenberg.

Ruim een jaar geleden kwam het bericht dat Henny ernstig ziek was. Hij heeft vanaf dat moment gevochten, hij wilde niet toegeven, niet opgeven. Er was nog zoveel te doen voor zijn geliefde Flatcoat. En Henny genoot daar samen met Corrie, zijn vrouw, intens van. 
Uiteindelijk mocht de strijd niet baten. In de avond van zaterdag 7 februari 2015 is Henny overleden. Henny was vader van Ruud en Nick.

Meer dan 10 jaar was hij actief lid van de Jachtcommissie van de Flatcoated Retriever Club. Namens de FRC organiseerde hij proeven in de omgeving van Oldenzaal zoals de diplomadagen en de workingtesten op het Hulsbeek. Ook de Koud Wild Test, de KNJV Jachthondenproef en de Meervoudige Apporteerproef kwamen tot stand onder zijn bezielende leiding. Later kwam daar nog de Ben Koolen Bokaal bij.Warmte, gemoedelijkheid en gezelligheid stonden hoog in het vaandel.

In de loop der tijd zijn al deze evenementen een begrip geworden bij heel jachthonden minnend Nederland. Henny deed dit allemaal samen met Corrie en zijn vele vrienden. De meeste proeven werden georganiseerd op zijn geliefde locatie ‘Het Hulsbeek’. 
Heel veel mensen hebben daar intens van genoten. Henny maakte deze dagen tot een waar genoegen. Hij deed dat op een geheel eigen manier, een die helemaal bij hem paste:ontspannen, vriendelijk, met heel veel passie, Twentse humor en met altijd een vriendelijk woord voor iedereen.

Toen duidelijk werd dat Henny ernstig ziek was, werd in de winter van 2013 een wel heel bijzonder evenement georganiseerd met de naam “Henny’s Jachtdag”. 
Ook mocht hij “Henny’s Jachtdag 2014” nog meemaken en organiseren samen met Corrie, vele vrienden, bekenden en ook onbekende mensen. 
De opbrengst van deze dag heeft Henny bestemd voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Vorig jaar heeft Henny voor al zijn inspanningen van de FRC de “Speld van Verdienste” ontvangen. Meer dan verdiend, want mede door zijn enthousiasme was hij een ware ambassadeur voor de FRC. Hij heeft talloze vrienden gemaakt, binnen de vereniging en ver daarbuiten.

De FRC en met name de Jachtcommissie verliest in Henny een zeer gedreven en bekwame jachthondenman. We zullen hem zeer gaan missen.

Henny, heel veel dank dat we je mochten leren kennen en dank voor al het plezier dat je ons en vele anderen hebt gegeven. En wees er van verzekerd, als we weer op het Hulsbeek zijn, je bent bij ons.

Rust zacht.

Wij wensen Corrie, Ruud en Nick, familie en vrienden veel sterkte toe.

Namens het bestuur en commissies en speciaal de JC


Graag nodigen wij u uit om de online gedenkplaats van Henny Hertsenberg te bezoeken. Als u wilt, kunt u een bericht voor de nabestaanden achterlaten of een herinnering plaatsen.

https://www.memori.nl/gedenkplaats/henny-hertsenberg/