Pilot Flatmatching

Uitnodiging aan reuenbezitters voor de pilot “Flatmatching” en een uitnodiging aan alle fokkers en belangstellenden om ‘potentiële nieuwe dekreuen’ te komen bewonderen.

Er zijn veel leuke, mooi, gezonde, talentvolle teefjes waarmee gefokt wordt en daar zijn vanzelfsprekend ook leuke, mooi, gezonde, talentvolle reuen voor nodig.  De zoektocht naar een passende reu voor de ‘perfecte match’ om te fokken is een uitgebreide puzzel: er wordt uitgezocht hoe het zit met de stamboomlijnen, gezondheidsuitslagen, showuitslagen en de werkeigenschappen van de toekomstige vader van het geplande nest; hele belangrijke elementen om tot een verantwoorde keus te komen voor een nest flatjes.

Op de dekreuen-lijst van de FRC-site staan een groot aantal reuen waaruit gekozen kan worden. Er zijn echter veel meer prachtige Flatcoat-reuen in Nederland die niet op de FRC-dekreuen-lijst staan, en het zou fantastisch zijn als een aantal van deze reuen ook ter dekking aangeboden zouden worden: Een groter aanbod dekreuen zou een belangrijke uitbreiding betekenen voor het Flatcoat ras, omdat variatie in afstemming een bredere genenpopulatie waarborgt. Dit is van essentieel belang om ons ras gezonder te maken en gezond te houden.

Maar zou uw reu geschikt zijn als dekreu? Wat is er allemaal voor nodig om uw reu op die dekreuen-lijst te laten zetten? Hoe gaat dat allemaal in z’n werk? Belangrijke vragen en drempels voor mensen die hierin onervaren zijn maar misschien wel zouden willen.
 

Daarom organiseren we op 26 mei 2018 de pilot “Flatmatching” voor reuen.

De reuen worden door een exterieur keurmeester bekeken en er worden werkproefjes afgelegd door een ervaren tester om te laten zien wat hun passie en aanleg is. De deelnemende reuen hoeven geen ervaring te hebben in show of werk en krijgen na afloop een verslag van het exterieur- en werkgedeelte. Daarnaast kunt u bij de aanwezige fokkers en de Begeleidingscommissie terecht met al uw vragen over dekreuen en hoe je op de FRC-dekreuenlijst kunt komen.

Er kunnen maximaal 16 reuen meedoen aan deze pilot en de kosten bedragen € 15,00 per deelnemende hond. De inschrijving opent op 16 maart 2018 via de website en er kan tot uiterlijk 15 mei ingeschreven worden maar….. vol is vol!

Ook dekreuen die reeds op de lijst staan zijn welkom.

Belangstellenden en in het bijzonder eigenaren van teven, zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken op deze dag om deze reuen te bewonderen en aan het werk te zien.

 

Durft u de uitdaging aan uw fantastische reu mee te laten doen op deze eerste pilot “Flat Matching Dag? Schrijf hem dan hier in!