Workingtest Bergschenhoek

De lente is alweer begonnen en de tijd is verzet, heerlijk dat het weer langer licht is.

Weken heb ik uitgekeken naar dit moment zodat ik ook in de avond nog even met mijn hond het veld in kan om te trainen voor de verschillende jachtproeven die dit jaar worden georganiseerd. Mijn persoonlijke voorkeur (en die van mijn hond) gaan uit naar de meervoudige apporteerproeven zoals bijvoorbeeld de Workingtest.

De eerste Workingstest die dit jaar door de FCR georganiseerd wordt is in Bergschenhoek. 

Een Workingtest omvat een vijftal niet gestandaardiseerde proeven van kunstmatige aard, waarbij zoveel mogelijk wordt uitgegaan van situaties zoals die in de jachtpraktijk kunnen voorkomen.
Een Workingtest heeft tot doel om de voorjagers in wedstrijdverband ervaring op te laten doen in het voorjagen van hun hond in nagebootste jachtsituaties, en het stimuleren van het werken met de hond. Omdat de proeven niet gestandaardiseerd zijn is het altijd een verrassing wat er van je wordt verwacht, dit maakt de proeven extra uitdagend.

De WT Bergenschehoek  is op zondag 22 april. Net als voorgaande jaren heeft de jachtcommissie weer leuke uitdagende proeven bedacht. De inschrijving staat open, je kunt je tot 9 april a.s. inschrijven via deze LINK
Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, schrijf je dus snel in want vol=vol!!

Voor meer uitleg over de Workingtest en overige jacht evenementen zie ons JC reglement. Dit JC reglement vindt u HIER

De keurmeesters voor de WT in Bergschenhoek zijn: Tonny van Duren, Joost Fouw, Wim de Haas, Andre de Jong, Hilda Kosto, Koos van Loe, Jeroen van de Luitgaarden, Ruud Onderwater, Nellie Stevens en Theo Verveer.

Edwin Kapper
Voorzitter Jachtcommissie