Jachtcommissie

Binnen de Flatcoated Retriever Club staat gezondheid en dual purpose hoog in het vaandel. Een belangrijk streven van de FCR is dat de Flatcoat, naast zijn specifieke exterieur, ook wordt ingezet voor het doel waar voor hij van origine voor is gefokt, de jacht! Om de jachteigenschappen op pijl te houden en (beginnende) voorjagers de mogelijkheid te bieden, de jachteigenschappen van  hun Flatcoat te ontdekken en verdere te ontwikkelen is de Jachtcommissie in het leven geroepen. De Jachtcommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van een gevarieerd aanbod van jacht gerelateerde activiteiten (bijvoorbeeld proeven, workshops, inventarisatie van trainingsmogelijkheden etc..) verdeeld over het land. Doelstelling van de Jachtcommissie is dat ieder FRC lid in de gelegenheid wordt gesteld om deel te nemen aan deze activiteiten

Evenementen die onder andere door de Jachtcommissie worden georganiseerd zijn: Koudwildtest, Finse proef, Meervoudige Apporteer Proef, Standaard Jachthonden Proef, Clubdiplomadag, Workingtest, Veldwedstrijd en de Apporteer Trofee.

Naast het organiseren van proeven houdt de Jachtcommissie ook nauw contact met de Jachtcommissies van de overige Retriever verenigingen door o.a. deel te namen aan het Retriever overleg. Tot slot heeft de Jachtcommissie ook zitting in het Orweja overleg.

 

Wedstrijdsecretariaat

Mw. Joke van der Leek
afbeelding van Joke van der Leek
06-34351092