Uitslag WT Oldenzaal

Datum: 
zondag, 5 november, 2017

 

De WT op het Hulsbeek heeft weer plaatsgevonden. Gelukkig onder veel betere weersomstandigheden dan vooraf voorspeld waren. We gingen van start met 71 van de 75 ingeschreven honden. Rond 8.30 liepen de deelnemers het veld in en voor 9.00 uur waren 9 van de 10 proeven locaties gestart. Behalve op proef 3 waar de paarden in een naastgelegen weiland veel te snel in de gaten hadden dat de stoom van het draad was gehaald in verband met onze proef. Het resultaat was dat we gedurende de dag meerdere keren paarden moesten vangen en terugzetten in de hun toegewezen weide. Gelukkig zonder kleerscheuren van paarden, honden en paardenvangers.

Op proef 1 hadden we te maken met een boze bewoonster die ons wat grijze haren extra heeft bezorgd, maar de keurmeester Mimi Kolner heeft het daar allemaal voor de honden en deelnemers zo eerlijk mogelijk kunnen laten verlopen.

De C en B2 proeven waren rond de lunch allemaal al afgerond toen er om 14.15 uur een fikse bui losbarstte waren alleen proef 1 en 3 nog niet klaar, maar die volgden binnen een uur. Net na 16.00 uur vond de prijsuitreiking plaats waarna de prijswinnaars nog bij de laatste zonnestralen op de foto gezet konden worden. Een dag later bleken er twee prijswinnaars van de B1 niet helemaal op de hoogte te zijn van het FRC reglement. Er is na overleg met betrokkenen besloten ze uit de einduitslag te schrappen. De bekers zullen bij de juiste prijswinnaars bezorgd worden.

Ditmar Duinkerken en Henry Scheurink

 

Afbeelding: